PORTRET Roxana Bob: când nu jonglează cu cifre este maestră în arta gătitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este înscrisă la un profil economic, eleva de clasa a XI-a a obţinut menţiune la două concursuri, unul naţional, pe teme de alimentaţie.

A auzit de competiţiile „culinare” de la profesori, care i-au propus să se treacă pe lista participanţilor. Nu a stat prea mult pe gânduri, pentru că este adepta unei alimentaţii sănătoase, iar posibilitatea de a învăţa mai multe despre produsele naturale, bio, au determinat-o să se înscrie la olimpiada interdisciplinară-profil servicii. După ce a luat locul I pe şcoală şi pe judeţ, a ajuns la etapa naţională. „A fost o competiţie în care am îmbinat partea de contabilitate şi economie cu cea de alimentaţie. A trebuit să citesc foarte mult, pentru că totul se baza pe teorie”, a declarat Roxana.

Specialistă în bucătărie

Pregătirea a clasat-o pe podium, întrucât a reuşit să ia menţiune. Totul s-a întâmplat la începutul acestui an, iar luna trecută Roxana a repetat experienţa, însă la nivel regional. A obţinut acelaşi premiu la o nouă întrecere „gustoasă”, pe regiunea Vest. „Tema a fost dieta modernă de tip occidental, factor al scurtării longevităţii. M-am axat pe ideea că mâncarea de la fast-food dăunează sănătăţii şi că ar trebui surclasată de cea tradiţional-românească, mult mai benefică organismului”, a adăugat eleva.

Cum era de aşteptat, Roxana nu ezită să-şi ajute mama în bucătărie. Specialitatea sa sunt pastele şi clătitele. În ceea ce priveşte şcoala, tânăra a ales profilul economic datorită surorii sale. A văzut încă din gimnaziu ce fel de manuale folosea ea şi ce teme avea de făcut, lucruri care au atras-o. Materiile sale preferate sunt contabilitatea şi economia. Îi plac însă, în egală măsură, limba şi literatura română, respectiv limba engleză. Acesta este şi motivul pentru care a ales să se înscrie la cercul de economie în limba engleză.

Întrebări şi răspunsuri

Vrei o carieră în domeniul alimentaţiei sau în cel economic?
Visez să fiu un manager de succes, deşi nu aş renunţa nici la alimentaţie. De exemplu, un lanţ de restaurante, pe care să-l coordonez, ar fi o idee de afacere interesantă.

Ce faci în timpul liber?
Citesc literatură românească, în special Rebreanu şi Eliade, sau ascult muzică.

Consideri că proverbul „Ai carte, ai parte” este încă valabil pentru tinerii din ziua de azi?
Din păcate, nu. Mulţi adolescenţi nu acordă importanţa cuvenită studiului, ies frecvent în cluburi în loc să se ocupe de şcoală.

Profil
Născută. 24.02.1993, Hunedoara
Studii. Elevă în clasa XI-a la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Hunedoara
Familie. Are o soră mai mare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite