După sechestrul pus pe hotelul Roman, finanțatorul FC Hunedoara are și balastiera sub sigiliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvian Toma, finanțatorul FC Hunedoara
Silvian Toma, finanțatorul FC Hunedoara

Procurorii mehedințeni au decis să suplimenteze sechestrul asigurator pe numele lui Silvian Toma, finanțatorul FC Hunedoara. Astfel, balastiera deținută de Toma a fost pusă și ea sub sechestrul asigurator. Finanțatorul FC Hunedoara este acuzat de evaziune fiscală.

Readus în arest, după o săptămână de libertate, Silvian Toma, finanțatorul FC Hunedoara este la un pas de trimitere în judecată. Ancheta procurorilor, în dosarul evaziunii de 20 de milioane de euro. Alături de alte 33 de persoane, Silvian Toma este acuzat de sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni pe care le-au comis prin cele cinci societăţi comerciale tip „fantomă“, înfiinţate în localitatea Strehaia.
Povestea a început în 26 februarie, când anchetatorii au făcut 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş - la membrii unui grup infracţional suspectaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, se mai arăta în comunicatul DIICOT.
În acest scop, membrii grupării au înfiinţat cinci societăţi comerciale tip "fantomă", cu sediul în localitatea Strehaia, "acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", a pecizat DIICOT. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20 de milioane de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite