Rezultate Bacalaureat 2012 Hunedoara: S-a încheiat și "sezonul" contestațiilor. Doar 28 de elevi au luat BAC-ul după recorectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alți 28 de elevi au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat
Alți 28 de elevi au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat

Analiza celor 1106 contestații depuse de absolvenții claselor a XII-a din județul Hunedoara a crescut foarte puțin procentul de promovabilitate în județ. Doar 28 de elevi au reușit să obțină note de promovare în urma recorectării lucrărilor.

Recorectarea lucrărilor candidaţilor nemulţumiţi de notele primite la examenul de Bacalaureat s-a făcut în centrul regional de la Arad. În total au fost depuse 1106 contestaţii dintre care 434 la matematică şi 336 la limba română. Iniţial, la nivel de judeţ, în urma primelor rezultate afişate doar 36,92 la sută dintre absolvenţii de liceu au reuşit să promoveze „examenul maturităţii”. Dar, în urma reevaluării lucrărilor la centrul regional de la Arad, un număr de 28 de candidaţi hunedoreni au promovat bacalaureatul în urma contestaţiilor, astfel că promovabilitatea a crescut la 37,72 la sută. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, media pe judeţ a crescut în urma soluţionării contestaţiilor, cu un procent. „Au fost admişi 28 de candidaţi, niciunul dintre ei cu diferenţe mari între nota obţinută înainte de contestaţii şi cea obţinută după recorectare. În total în judeţul Hunedoara au promovat examenul de bacalaureat 1.735 de candidaţi, faţă de 1.707 câţi promovaseră înainte de recorectarea lucrărilor. Procentul de promovabilitate este mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2011, când 39,4 la sută dintre cei care au susţinut bacalaureatul au fost admişi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ HUnedoara, Livia Vlad.
Pentru absolvenţii de liceu care au picat Bacalaureatul în vară există şi sesiunea de toamnă, care se va desfăşura în perioada august-septembrie 2012. levii care au fost eliminaţi de la Bac vor putea să mai susţină examenele doar anul viitor în toamnă. Din judeţul HUnedoara au fost eliminaţi 20 de elevi, fiind acuzaţi de tentative de fraudare a examenelor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite