Rezultate Bacalaureat 2012 Hunedoara. Matematica rămâne "puntea suspinelor" pentru elevi. Topul liceelor hunedorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor întocmite de IŞJ Hunedoara cele mai slabe rezultate obţinute de elevi au fost cele de la matematică. Absolventele de la Seminarul Teologic Prislop au reușit să obțină o promovabilitate de sută la sută. Pe locul al doilea s-a clasat Liceul "Mihai Eminescu" din Petroșani.

Ca și anul trecut, liceele tehnice din judeţ continuă să ofere mai proaste rezultate ale examenului de Bacalaureat în timp ce procentul de promovabilitate mai ridicat este la colegiile teoretice. „În judeţ, promovabilitate de sută la sută s-a înregistrat doar la Seminarul Teologic de la Prislop unde toate fetele înscrise au reuşit să treacă acest examen. Pe locurile următoare se situează Liceul „Mihai Eminescu” din Petroşani, unde au promovat Bacalaureatul 97,40 la sută dintre absolvenţi, adică din cei 135 elevi înscrişi doar patru nu au reuşit. Urmează apoi trei licee din municipiul Deva, respectiv Colegiul Naţional „Decebal”, cu o promovabilitate de 91,46 la sută, unde, au „picat” 14 elevi şi tot atâţia şi la „Traian”, unde, promovabilitatea a fost de 87,83 la sută. De asemenea la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” promovaţi au fost 78,02 la sută din elevii participanţi. Pe de altă parte, singurul liceu din judeţ unde promovabilitatea a fost „0” este cel Teoretic din Ghelari, iar la „Ion Mincu” din Deva, un singur elev a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. O situaţie aproape similară a fost la Grupul Şcolar din Criscior, unde promovaţi au fost doar 3 elevi şi la „Telecomunicaţii” Hunedoara unde au „trecut” doar 9 absolvenţi din cei 219 înscrişi”, a spus Livia Vlad, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Hunedoara.
Potrivit reprezentanţilor IŞJ Hunedoara, este puţin probabil ca situaţia de la Bacalaureat să se schimbe prea mult în urma contestaţiilor de astăzi.
Rămâi pe adevarul.ro, pentru a afla în timp real toate detaliile despre examenul de Bacalaureat: organizare, subiecte, rezultate Bacalaureat 2012, precum şi multe alte ştiri şi evenimente legate de acest examen.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite