Patronii firmelor care exploatează halda de zgură a Hunedoarei au învins criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halda de steril din Hunedoara a adus profit administratorilor de firme din zonă
Halda de steril din Hunedoara a adus profit administratorilor de firme din zonă

Cifrele de afaceri au crescut de 600 de ori în numai patru ani, în cazul unor firme care exploatează halda de steril hunedoreană. Afacerile cu deşeuri rezultate în urma exploatării haldei de steril a municipiului Hunedoara au adus profituri imense celor care le-au administrat.

Deşi 2010 a început sub semnul crizei, iar preţul materialelor neferoase şi feroase a scăzut vertiginos, firmele care au concesionat activitatea de colectare a zgurii şi a scoarţei de pe halda combinatului încă nu sunt afectate de recesiune.

Spre exemplu, SC Cletorom, principalul operator din zonă, a reuşit, din 2005 până la sfârşitul anului 2008, să îşi crească venitul anual şi cifra de afaceri de peste 600 de ori. Compania şi-a început activitatea în 2005, cu o cifră de afaceri de 17.000 de lei. Potrivit unui bilanţ efectuat în 2009, cifra de afaceri înregistrată de SC Cletorom a ajuns la 10.500.000 de lei.

„Preţul scoarţei metalice extrase de pe halda de steril a scăzut până la 0,1 lei, ceea ce nu e convenabil. Mai bine îngropăm materialul şi îl vindem când vor mai creşte preţurile”, a declarat Alin Pop, unul dintre cei care derulează afaceri pe haldă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite