Rezerviştii hunedoreni se pregătesc de luptă. Inamicul comun: Guvernul Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că li s-au tăiat pensiile, militarii pensionari hunedoreni se pregătesc să lupte împotriva autorităţilor române. Ei deschid acţiuni în instanţă cerând să se renunţe la tăierea cu 50 la sută a drepturilor lor.

Tiberiu Furcă este maior în rezervă a Armatei Române. A absolvit Academia Tehnică Militară şi a lucrat ca ofiţer în radio-locaţie. În anul 2005, la vârsta de 40 de ani, s-a pensionat. După retragere,  a stat  o lună şi jumătate acasă după care s-a angajat în cadrul Poliţiei Comunitare Hunedoara. În anul 2006, a susţinut un exament în urma căruia a obţinut funcţia de şef al serviciului, poziţie pe care o ocupă şi în prezent.

Iniţiativa Guvernului de a înjumătăţi pensia este privită de Tiberiu Furcă ca o umilinţă. Maiorul în rezervă a pierdut circa 50 la sută din veniturile sale din pensie.  „Nu e vorba aici de cât de mare sau cât de mică este pensia mea de militar. E vorba de un principiu. Nu poţi băga mâna în buzunarul pensionarilor printr-o ordonanţă. Între mine şi statul român există o relaţie de drept administrativ, care, ca orice relaţie de acest tip, este bazată pe o anumită subordonare juridică. De data asta se merge prea departe, şi autorităţile îşi închipuie că suntem o societate de slugi pe cărora le poate concedia drepturile după bunul plac”, spune Tiberiu Furcă. El precizează că ia în consideraţie acţionarea în instanţă a statului român şi a Guvernului.


Mă judec cu statul !

Decis deja privitor la ce va face este colonelul în rezervă Dorian Branea. Domnia sa a condus timp de şase ani regimentul de genişti de la Deva care a fost desfiinţat în 2003. În timpul războiului din fosta Iugoslavie,  Dorian Branea a condus batalionul 96 Geniu între august 1997 şi februarie 1998  la Zenita şi a fost  comandantul detaşamentului româno-olandez între noiembrie. 2001 şi mai 2002 la Banja Luka. A ieşit la pensie forţat în momentul în care regimentul de geniu de la Deva s-a desfiinţat. “Acţionez statul român şi guvernul în judecată. Este inadmisibil să tai din pensii fără să ai o susţinere legală pentru asta. Mă simt insultat de autorităţile române”, declară Dorian Branea. Potrivit declaraţiilor acestuia, ca urmare a iniţiativei Guvernului României, domnia sa a pierdut 56,4% din pensie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite