Hunedoara: S-a născut încă un pui de zimbru în Rezervaţia Naturală Haţeg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puiul a fost însă respins de mama lui şi de aceea va fi hrănit cu biberonul de veterinari.

Puiul născut în captivitate este sănătos şi se află sub supravegherea medicilor veterinari, fiindcă până în acest moment a fost respins de mamă.  Anul trecut efectivul de zimbri de la Haţeg, patru la număr, s-a mărit cu doi pui. Noul pui de zimbru este primul mascul care se naşte în Rezervaţia Haţeg, după prima femelă, care a venit pe lume în 2004 şi cele două viţeluşe născute anul trecut. Cele trei naşteri au avut loc în decursul a doar 12 luni.

Îi dau lapte cu biberonul

„Puiul de zimbru care are numai o zi a fost născut de o femelă care a avut şi anul trecut un pui, iar acest lucru este neaşteptat chiar şi pentru noi, pentru că o femelă zimbru fată o dată la doi sau trei ani. De altfel, viţeluşa născută de femela Roxi anul trecut încă mai este alăptată, iar acesta s-ar putea să fie motivul pentru care masculul născut aseară a fost respins”, a declarat Cosmin Pasconi, şeful Ocolului Silvic Retezat.

El a adăugat că angajaţii Ocolului vor încerca şi în următoarele zile să o determine pe femelă să îşi alăpteze puiul. „Dacă totuşi nu vom reuşi va fi necesară izolarea de restul turmei, într-un ţarc separat, pe care l-am  pregătit deja, şi hrănirea  cu biberonul. Masculul este viguros şi credem că nu există riscuri vitale, deşi ar fi fost bine să fie alăptat natural, pentru a-şi crea anticorpi”, a menţionat Cosmin Pasconi.

L-au botezat Romeo


Naşterea puiului de zimbru este un eveniment şi pentru că Rezervaţia de la Haţeg a adăpostit, până acum, un singur mascul bătrân, în vârstă de 15 ani.  Puiul de zimbu se va numi Romeo, pentru a păstra tradiţia Rezervaţiei de la Haţeg, care presupune ca numele tuturor zimbrilor de aici să înceapă cu Ro, de la Romania.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite