Hunedoara: Ultima şansă pentru ca Retezatul să rămână în competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ultima şansă pentru ca Retezatul să rămână în competiţie
Hunedoara: Ultima şansă pentru ca Retezatul să rămână în competiţie

Masivul montan este singurul care reprezintă România în concursul mondial New7Wonders.

Voturile vor fi înregistrate până în dimineaţa zilei de 8 iulie, ora 02.00, ora României.

Parcul Naţional Retezat are nevoie de voturi pentru a se califica în a treia etapă a competiţiei mondiale „Cele şapte minuni naturale ale lumii”, lansată de Fundaţia New7Wonders. În această dimineaţă, la ora 08.00, Retezatul se afla pe locul 10 în grupa sa.

Voturi până la 02.00 noaptea

Pentru a rămâne în competiţie, masivul din judeţul Hunedoara, singurul care reprezintă România în concursul internaţional, nu trebuie să ajungă mai jos de locul 11 în grupa E. Voturile pot fi acordate prin Internet sau prin telefon, până în această noapte, la ora 02.00, ora locală a României. Ulterior, vor fi desemnaţi candidaţii pentru următoarea etapă a concursului. Primele 77 de candidate vor fi evaluate de un comitet de experţi, care va stabili 21 de finaliste în data de 21 iulie. Ultima selecţie va fi făcută bazându-se tot pe voturi acordate prin Internet, rezultatul urmând să fie anunţat abia în 2011.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Parcului Naţional Retezat (APNR), Florina Crişan, a declarat în această dimineaţă că nu ştie dacă masivul Retezat va rămâne în competiţie, dar a adăugat că angajaţii Administraţiei Parcului speră din tot sufletul că acest lucru se va întâmpla.

Votaţi la grupa E doar Retezatul!

„Noi ne dorim enorm ca Retezatul să se califice în următoarea etapă a concursului, de altfel, acesta a fost şi scopul nostru”, a adăugat Florina Crişan. Pentru ca masivul să rămână în competiţie, trebuie ca la grupa E, care include păduri, parcuri naţionale şi rezervaţii, să fie votat doar Retezatul.

Termen
Retezatul mai poate fi votat timp de câteva ore în competiţia New7Wonders

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite