Hunedoara: Criza scoate la vânzare pensiuni pe Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Criza scoate la vânzare pensiuni pe Retezat
Hunedoara: Criza scoate la vânzare pensiuni pe Retezat

Cele mai multe cabane şi case de vacanţă aflate pe lista agenţilor imobiliari se află în zona Râul Mare, pe Retezat, şi în Parâng.

Construite în perioada în care obţinerea unui credit era „floare la ureche”, cabanele de vacanţă sau terenurile achiziţionate pentru contrucţia unor astfel de clădiri au devenit, astăzi, soluţii limită pentru obţinerea de bani lichizi. Astfel, numărul caselor de vacanţă şi al cabanelor scoase la vânzare creşte de la o zi la alta.

„Există foarte mulţi patroni care, în urmă cu doi sau trei ani, au construit case de vacanţă sau pensiuni agroturistice în Retezat sau în Parâng şi care acum nu mai au bani să plătească ratele la bănci sau salariile angajaţilor. De aceea, plecând de la ideea că o astfel de construcţie nu reprezintă o necesitate absolută, încearcă să le vândă pentru a obţine bani lichizi”, a declarat Mircea Marga, administratorul unei agenţii imobiliare din Deva.

Oferta mare şi cererea relativ redusă a făcut ca preţul caselor de vacanţă să scadă cu aproximativ 30 la sută în numai şase luni. Astfel o casă de vacanţă în zona Râu de Mori poate fi achiziţionată la preţuri cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de zonă şi de uşurinţa cu care se ajunge la ea. La aceleaşi preţuri pot fi achiziţionate case de vacanţă în Parâng sau în Zona Bradului.

Speculanţii vor să profite


„În principiu este o oportunitate pentru cineva care dispune de bani. Preţurile sunt acceptabile, negociabile, iar dacă cel care o deţine are probleme cu banca vinde aproape la preţ de nimic. Din păcate însă nu există cumpărători, ci doar speculanţi care încearcă să beneficieze la maximum de această criză”, a spus Iulian Costea,  directorul unei agenţii imobiliare din Hunedoara. ;

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite