Hunedoara: Copil muşcat de viperă în Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Copil muşcat de viperă în Retezat
Hunedoara: Copil muşcat de viperă în Retezat

Un adolescent de 14 ani din Bucureşti a fost adus, în această dimineaţă, la spitalul din Deva, după ce, aseară, a fost muşcat de o viperă, în masivul Retezat.

Citeşte şi

ALERTĂ DE VIPERE!

Viperele pun în pericol viaţa turiştilor din Banat

Vipera cu corn, o specie ocrotită de lege în Europa

Copilul a vrut să prindă vipera care se afla pe un colţ de stâncă şi a ajuns să fie internat în spital. Incidentul a avut loc, aseară, în Rezervaţia ştiinţifică Gemenele, unde minorul se afla împreună cu tatăl său, biolog-cercetător. Tânărul a fost muşcat de degetul mare de la mâna stângă, iar cel care a anunţat salvatorii montani a fost chiar părintele său.

Primul caz din acest an

"Victima a fost preluată de echipele de intervenţie şi transportată până la barajul Gura Zlata de unde, în această dimineaţă, a fost preluată de un echipaj al Ambulanţei şi transportată la spital, în scopul administrării antidotului viperin şi supravegherii medicale de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, lt. Zamfir Guran.

În prezent, copilul este internat la secţia de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Deva. Acesta este primul caz din acest an, în care un om este muşcat de o viperă în munţii Retezat.

Vom reveni cu amănunte.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite