Rețeta de succes a primarului din Buceș, în vizorul Direcției Naționale Anticorupție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Pașcău arată cariera de piatră exploatată ilegal.
Sorin Pașcău arată cariera de piatră exploatată ilegal.

Primarul Achim Mărcuș demonstrează că și dintr-o comună săracă se pot face sute de mii de dolari. Ultima declarație de avere a primarului comunei Buceș datează din 2007 și consemna un cont de 300.000 de dolari.

Afacerile primarului comunei Buceș sunt luate la puricat de mai multe instituții ale statului. Cercetat de Direcția Națională Anticorupție, de Agenția Națională de Integritate și de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Hunedoara, primarul Achim Mărcuș încearcă din răsputeri să ascundă ilegalitățile.

Ca printr-o minune zidurile de sprijin construite de-a lungul drumului județean Buceș - Stănija, prost executate, sunt refăcute conform proiectului.De asemneea, se lucrează din greu la proiectul de aducțiune a apei refecându-se o lucrare pentru care s-a plătit aproximativ un milion de euro. O altă afacere marca primarului Achim Mărcuș, afaltă din nou în vizorul organelor de anchetă, a fost derulată începând cu anul 2004.

Atunci primarul a hotărât să exploateze piatra din pădurile din apropierea satului Stănija pentru a o vinde firmelor care executau lucrări de amenjare a drumului atât în comună cât și în județul Alba. Chiar dacă piatra se afla în pădurile aparținând primăriei comunei Buceș, Mărcuș a tăiat copacii pentru a face drum de acces după care a deschis trei cariere de piatră. “De aici s-au transportat mii de metri cubi de piatră. Nu există nicio autorizație, nimic. Banii au intrat în conturile primarului. Am înțeles că a fost vorba de 17 miliarde de lei vechi. A existat și o plângere penală legată de ilegalitatea exploatării. Cu toate acestea ancheta Poliției de la Brad l-a găsit nevinovat pe primar”, spune Sorin Pașcău, fostul viceprimar al comunei Buceș.

Citește ancheta pe larg în noul număr al săptămânalului ADS Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite