Afaceri prospere în magazinele duty-free: trafic de ţigări imposibil de diminuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redeschiderea duty-free-urilor a adus după sine reluarea afacerilor cu ţigări netimbrate. În numai două săptămâni, poliţiştii cărăşeni au întocmit 24 de dosare penale pentru contrabandă de ţigări şi evaziune fiscală.

De asemenea, poliţiştii din Caraş-Severin au confiscat peste două milioane de ţigarete, iar 70 de persoane sunt cercetate. În cele două săptămâni ale acestei luni s-a acţionat pe raza punctelor de frontieră din Caraş-Severin, în pieţe şi târguri.

„Au fost efectuate 39 de percheziţii şi au fost constatate 56 de infracţiuni, iar 70 de persoane sunt cercetate şi au fost aplicate un număr de 249 de contravenţii valoarea acestora ridicându-se la peste 180.000 de“, a spus Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin. Poliţiştii rutieri au instituit filtre la intrările şi ieşirile din localităţi pentru depistarea mijloacelor de transport în care pot fi ascunse  produsele de contrabandă.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin continuă să facă verificări şi organizează descinderi ca să combată traficul negru de ţigarete. La sfârşitul lunii aprilie patru contrabandişti au scăpat din mâinile poliţiştilor, după ce au forţat intrarea în ţară cu mai multe pachete de ţigări.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite