Regizorul hunedorean Adrian Sitaru, prezent la “Săptămâna Filmului Maghiar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Sitaru
Adrian Sitaru

Edița din acest an a “Săptămânii Filmului Maghiar” are loc în această săptămână. Regizorul Adrian Sitaru va prezenta filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, cu subtitrare în limba maghiară.

Acest lucru vine după ce, în anul 2008, organizatorii festivalului au decis, în cadrul unei mese rotunde, proiectarea în cadrul fiecărei ediţii a evenimentului a unei coproducţii româno-maghiare. Filmul spune povestea lui Alex, un personaj destul de nevrotic. După ce mama sa este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.


Un regizor de succes

Scurtmetrajul „Colivia”, regizat de Sitaru, a obţinut anul trecut Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Scurtmetraje de la Praga şi Premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj la Festivalul Internaţional de la Varşovia. Juriul a decis să premieze filmul pentru „modul nemaipomenit şi nepretenţios în care a tratat subiectul. Pentru simplitatea realizării, dar şi pentru performanţa complexă a actorilor, care reuşesc să transpună persoane reale pe ecran”. Anul acesta, în luna februarie, „Colivia” a câştigat Marele Premiu al Festivalului de Scurtmetraj de la Glasgow, Marea Britanie, ulterior fiind inclusă în programul Festivalului Internaţional de Film de la Ankara, Turcia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite