Referendumul pentru deponeu a fost anulat de consilierii petrileni, din motive de buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consillierii locali din Petrila au hotărât astăzi, într-o şedinţă extraordinară, să renunţe la organizarea unui referendum printre locuitorii oraşului, privind amplasarea în zonă a deponeului ecologic, proiect finanţat de UE cu 52 de milioane de euro. Motivul abrogării proiectului de organizare a referendumului este lipsa fondurilor la buget.

Administraţia locală din Petrila a decis că organizarea referendumului printre cetăţenii oraşului privind amplasarea deponeului ecologic în zona localităţii ar sărăci bugetul local cu 70.000 de lei, de aceea consilierii au votat renunţarea la referendum.

Investiţia în cele două deponeuri eclogice ce ar urma să fie construite în judeţul Hunedoara la Bârcea Mare şi la Petrila se ridică la 52 de milioane de euro, iar pentru punerea ei în practică fondurile sunt asigurate în proporţie de 80 la sută de Uniunea Europeană, 18 procente revin Ministerului Mediului, iar diferenţa de 2 la sută este cofinanţarea locală. În deponeele ecologice vor fi depozitate circa 100.000 de tone de deşeuri pe an.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite