Cadou de la Iepuraş pentru deţinuţii de la Bârcea Mare: au voie să iasă din penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 13 puşcăriaşi de la Bârcea Mare vor putea ieşi din penitenciar cu ocazia sărbătorilor pascale. Aceştia vor fi liberi timp de minimum 24 de ore, maximum cinci zile.

Dintre cei 13 condamnaţi care vor fi învoiţi de Paşte, nouă sunt din judeţul Hunedoara, iar patru din judeţele limitrofe.

Aceştia au vârste cuprinse între 30 şi 56 ani, au de executat până la cinci ani de închisoare şi sunt condamnaţi, în principal, pentru furt.

Scopul acestor învoiri o reprezintă menţinerea legăturii cu societatea şi petrecerea sărbătorilor alături de familie. Criteriile care au stat la baza acordării recompensei au reprezentat-o atitudinea corespunzătoare pe timpul executării pedepsei, participarea activă la activităţi specifice de educaţie şi intervenţie psihosocială, respectiv participarea la activităţi productive”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Vesa.

Cei 13 puşcăriaşi vor beneficia până la cinci zile de libertate, începând de astăzi până în data de 27 aprilie.

În primul trimestru al anului 2011, au beneficiat de recompense similare alţi 11 deţinuţi.

Persoanele private de libertate care vor rămâne în penitenciar în perioada sărbătorilor de Paşte vor beneficia de masă festivă şi vor avea posibilitatea de a participa la slujba religioasă organizată la capela unităţii în noaptea de Înviere”, a adăugat Vesa.

Numărul puşcăriaşilor de la Bârcea Mare este, în prezent, este de 769.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite