Rebranşarea debranşaţilor abuziv de la termoficare este o misiune imposibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manase Zerbea şi-a montat un boiler electric pentru a avea apă caldă în baie.
Manase Zerbea şi-a montat un boiler electric pentru a avea apă caldă în baie.

Trei familii lăsate fără căldură se luptă să câştige războiul cu dictatura majorităţii. Deşi întreruperea alimentării cu căldură la trei apartamente din blocul 16 A din Deva a fost ilegală, autorităţile nu pot face nimic.

Situaţia creată la blocul 16 A din Deva, unde locatarii au decis să taie abuziv alimentarea cu apă caldă şi căldură la apartamentele vecinilor care nu şi-au montat centrale termice riscă să dea naştere la un precedent periculos.

Sute de familii s-ar putea trezi debranşate abuziv, fără respectarea legislaţiei care obligă asociaţia de proprietari să obţină acordul furnizorului de agent termic. Între timp autorităţile locale încearcă să găsescă o soluţie pentru rebranşarea celor trei familii.

“Este o situaţie foarte delicată. Din punctul meu de vedere s-a greşit atunci când s-au tăiat conductele de apă caldă şi căldură. Din păcate nu am reuşit să rezolvăm această problemă din cauză că proprietarul apartamentului de unde s-a făcut tăierea ţevilor nu ne permite accesul în apartament. Astăzi, voi discuta cu juristul nostru să vedem dacă putem putem cere ajutorul Poliţiei”, a declarat Corina Oprişiu city-managerul municipiului Deva.

Şi poliţiştii întâmpină dificultăţi în a da o soluţie în acest caz. “Există o sesizare venită din partea unui locatar din blocul 16 A, care se află în curs de analizare. Trebuie să vedem care este încadrarea faptei şi mai ales dacă ceea ce s-a întâmplat este de competenţa noastră”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Caută soluţii pentru a se încălzi la iarnă
Manase Zerbea unul dintre locatarii debranşaţi abuziv s-a resemnat. “Sincer să fiu nu cred că cineva îmi va da câştig de cauză. Mi se pare absurd ca vecinul care a tăiat ţevile să nu permită accesul autorităţilor în locuinţa sa. Nici dacă îi chem în instanţă nu cred că voi rezolva ceva. Şi asta că un astfel de proces ar dura foarte mult timp. O să-mi iau o un calorifer electric pentru a ieşi din iarnă”, a declarat Manase.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite