Răzvan Marcu a pierdut titlul de cel mai bun sportiv în favoarea gimnastei Amelia Racea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni sportivi olimpici din 2009: Amelia Racea, Răzvan Marcu şi Andreea Tedereanu (de la stânga la dreapta)
Cei mai buni sportivi olimpici din 2009: Amelia Racea, Răzvan Marcu şi Andreea Tedereanu (de la stânga la dreapta)

Cei mai buni sportivi olimpici şi neolimpici ai anului 2009 au fost premiaţi, astăzi, într-un cadru festiv la sediul Inspectoratului  Şcolar Judeţean. Printre cei care au înmânat diplome tinerilor performeri s-au numărat Mihai Leu şi Gina Gogean.

Deşi, iniţial, titlul de cel mai bun sportiv al anului a fost revendicat de arcaşul Răzvan Marcu, sportiv legitimat la clubul Minerul Aninoasa, ulterior lucrurile s-au schimbat. În cele din urmă, diploma i-a revenit  gimnastei Amelia Racea, legitimată la CSS „Cetate” Deva, propusă pentru locul second.  Primul clasament a fost întocmit la finele anului 2009, însă reprezentanţii Direcţiei pentru Sport a Judeţului Hunedoara au schimbat ierarhia pe ultima sută de metri. ,,Nu comentez decizia luată. Pe viitor voi încerca să câştig un campionat mondial, pentru a fi primul şi la nivel judeţean”, a declarat Răzvan Marcu.

Aceeaşi poziţie

Antrenorul Ameliei Racea a precizat la rândul său că nu discută clasamentul întocmit de Direcţia pentru Sport. ,,Tot ce ne dorim este sănătate, astfel încât să ne putem pregăti şi să obţinem performanţe”, a spus Liliana Cosma. Aceasta a obţinut, de asemenea, diploma pentru antrenorul anului 2009.

Pe locul al III-lea al podiumului s-a situat Maria Andreea Todereanu, campioană balcanică de juniori la triplusalt. Valoarea premiilor oferite celor mai buni zece olimpici din judeţ a fost una simbolică, constând în  cupe, diplome şi materiale sportive.

Suma alocată de Direcţia pentru Sport pentru premierea sportivilor olimpici şi neolimpici a fost de aproximativ 10.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite