Raul Pîrvan, adolescentul în vârstă de 19 ani, mort într-un cumplit accident, va salva alte vieți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a intrat în moarte cerebrală, părinții tânărului în vârstă de 19 ani, implicat într-un grav accident de circulație care a avut loc în data de 13 ianuarie în localitatea Peștișu Mare, și-au dat acordul pentru ca medicii să efectueze prelevarea de organe

Cu sufletul distrus de durere, părinții lui Raul Pîrvan și-au dat acordul pentru prelevarea de organe de la fiul lor în vârstă de 19 ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident produs în data de 13 ianuarie pe raza localității Peștiș. Astfel, ficatul și rinichii adolescentului din Hunedoara vor salva alte vieți. Intervenţia a fost realizată la Spitalul Judeţean din Timişoara, la operaţie luând parte şi medici din Bucureşti şi Cluj –Napoca. Intervenţia a durat mai bine de cinci ore, timp în care medicii au prelevat rinichii şi ficatul tânărului hunedorean. Deşi, iniţial, era în discuţie şi prelevarea inimii, aceasta nu s-a mai făcut. „Au fost prelevaţi rinichii şi ficatul, organele fiind transportate imediat după ce s-a încheiat intervenţia. Familia şi-a dat acordul şi pentru prelevarea cordului, dar aceasta nu s-a mai făcut”, a spus Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara.
Ficatul tânărului a fost preluat de echipa de medici din Bucureşti, transportul organului până în Capitală efectuându-se cu un avion ce a aterizat ieri, pe aeroportul din Timişoara. În ceea ce priveşte rinichii prelevaţi, aceştia au ajuns, cu o Ambulanţă, la Cluj –Napoca.

Accidentul în care a fost rănit tânărul, pe numele său Raul Pîrvan, a avut loc vinerea trecută, puţin înainte de ora 21:00, la intrarea în municipiul Hunedoara, în localitatea Peştişu Mare. Potrivit poliţiştilor, maşina pe care o conducea Raul, un BMW, a ieşit de pe partea carosabilă şi s-a izbit violent de un copac de marginea drumului. În autoturism se mai aflau alţi patru prieteni ai tânărului din Hunedoara, toţi cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani. Toţi au scăpat cu viaţă în urma impactului, însă, cel mai grav rănit a fost Raul, el fiind imediat transportat la spital municipal Hunedoara. Medici de aici au decis transferul la Spitalul Județean Timișoara. Luni seară s-a instalat moartea cerebrală, medicii anunțând familia că nu se mai poate face nimic pentru Raul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite