Hunedoara: Rafting de weekend în apele repezi ale Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În varianta „body rafting”,  turiştii se aruncă în cascade echipaţi în costume speciale.

Puţini hunedoreni ştiu că una din atracţiile forte ale turismului local sunt cursele de rafting pe râul Jiu. Pentru 50 de euro, oricine poate să facă o baie de adrenalină în deplină siguranţă.  În româneşte, rafting s-ar traduce prin coborârea în barcă pe ape repezi de munte.  Sorin Sanda, proprietarul firmei care organizează raftingul, spune că Defileul Jiului este optim pentru acest sport.

Pe un traseu de 22 de kilometri, sunt aproape 80 de cascade, viteza apei ajunge pe alocuri la 40 de kilometri pe oră, iar adâncimea variază de la câţiva centimetri la 15 metri. Din loc în loc, suprafaţa apei este spartă de stânci.

Turiştii primesc bărci speciale pentru rafting, rezistente la impactul cu stâncile,  îmbrăcăminte şi încălţăminte specială din neopren, veste de salvare şi căşti de protecţie. Traseul ales pentru rafting este în funcţie de ceea ce-şi doresc excursioniştii. Se pleacă în flotilă de bărci, iar grupul este monitorizat permanent de pe mal. „Body rafting”-ul  este un rafting fără barcă. Turiştii sunt invitaţi să sară în cascade echipaţi doar cu vesta de salvare. Un traseu în forţă durează aproximativ trei ore.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite