REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 : La Hunedoara, zarurile au fost aruncate: USL are 47 de primari, PDL 16, PNL a câștigat un mandat și PSD unul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președenția Consiliului Județean Hunedoara a fost adjudecată, pentru a treia oară, de Mircea Ioan Moloț (PNL/USP)
Președenția Consiliului Județean Hunedoara a fost adjudecată, pentru a treia oară, de Mircea Ioan Moloț (PNL/USP)

USL a reușit să-și adjudece 47 dintre primăriile din județul Hunedoara. La diferență urmează USP-ul cu 15 primari. Trei hunedoreni, Nicolae Cerișer, Marius Omotă și Emil Rîșteiu au reușit să câștige primării de pe postura de candidați independenți.

Șefia Consiliului Județean Hunedoara a fost câștigată de candidatul USL (PNL), Mircea Ioan Moloț. Acesta a obținut 100.873 de voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Mircia Muntean (UNPR/USP) a obținut 81.710 voturi. Mircia Muntean a contestat rezultatul scrutinului și așteaptă o decizie a Biroului Electoral Județean.
Și consiliile locale din judeţ sunt, în mareaa lor majoritate, tot ale USL. Cei care au votat pentru a-şi alege consilierii au fost în număr de 138,905, adică un procent de 62,75 % din totalul celor care erau aşteptaţi la urne. Şi aici au fost 101.174 de voturi nule şi anulate sau neatribuite alte 729 de buletine. USL are 52.190 de voturi pentru consiliile locale hunedorene, procentul fiind de 39,31%. USP a adunat sufragiile la consiliul local a 26.088 alegători, în timp ce 14.688 de oameni au pus ştampila “votat” în dreptul PP-DD la consiliul local. Numărul de mandate atribuite celor de la USL în consiile locale este de 369, celor de la USP le revin 168 de mandate de consilieri şi celor de la PPDD alte 79 de mandate.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite