Hunedoara: Protest pe acoperişul blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Protest pe acoperişul blocului
Hunedoara: Protest pe acoperişul blocului

Patru bărbaţi din Haţeg au ameninţat că se aruncă de pe bloc în semn de protest că sunt daţi afară din locuinţe.

Cei patru hunedoreni, printre care şi un minor în vârstă de 16 ani, s-au urcat, în această dimineaţă, pe blocul de nefamilişti în care locuiesc şi au ameninţat că se sinucid. În acest fel, aceştia au vrut să protesteze faţă de decizia de a fi daţi afară din imobilul în care domiciliază. Protestatarii au cerut ca la faţa locului să vină autorităţile locale, pentru a discuta situaţia în care se află.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Ambulanţei şi poliţişti care au încearcat să-i convingă pe bărbaţi să renunţe la acţiunea de protest şi să coboare de pe clădirea de patru etaje. După două ore de negocieri purtate cu oamenii legii, aceştia au renunţat la protest, înainte să vină reprezentanţii Primăriei.

,,Nu putem face nimic!”

În replică, primarul oraşului Haţeg spune că nu a fost nimic grav şi că problema nu poate fi rezolvată de administraţia locală. ,,Patru oameni s-au urcat pe bloc, au făcut puţină gălăgie, iar apoi au plecat la bar. E vorba de nişte persoane cu antecedente penale, care şi-au pierdut pe băutură casele pe care le-au avut, iar acum cer Primăriei locuinţă. Eu de unde să le dau dacă în ultimii 20 de ani nu s-a mai construit nicio locuinţă socială în tot oraşul? Nu e problema noastră. În plus, locuiesc ilegal în blocul cu pricina, care oricum nu ne aparţine, e proprietate privată, iar dacă urmează să fie daţi afară, e din cauza comportamentului neadecvat pe care aceştia îl au”, a declarat primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.

Pentru gestul lor, protestatarii au fost sancţionaţi cu amendă de 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite