Ajutor pentru foştii deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare de lângă Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Reducerea riscului de recidivă după închisoare” a început, astăzi, în Deva. Proiectul vizează deţinuţii aflaţi în ultimele trei luni de executare a pedepsei. Aceştia vor fi pregătiţi pentru liberare şi vor primi asistenţă post-penală.

Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în colaborare cu reprezentanţii Penitenciarului Bârcea Mare, vor sprijini deţinuţii care urmează să se elibereze din închisoarea hunedoreană.

Potrivit Gabrielei Ignat, reprezentanta Serviciului de Probaţiune, astăzi a început derularea unui proiect prin care deţinuţii vor fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă după eliberare, o locuinţă şi chiar pentru a-şi procura acte de identitate, în cazul celor care nu au astfel de documente.

În acest sens, la Tribunalul Hunedoara a avut loc o întâlnire între reprezentanţii mai multor instituţii din judeţ: Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia „AS 2001” Alba Iulia – Centrul de Incluziune Socială Deva.

„Întâlnirea a reprezentat un preambul al încheierii unui protocol de colaborare inter-instituţional, acest parteneriat fiind etapa care precede desfăşurarea propriu-zisă a programului. S-au prezentat scopul şi etapele acestuia, iar reprezentanţii tuturor instituţiilor participante şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui, prin prisma atribuţiilor pe care le au, la facilitarea reintegrării sociale a persoanelor liberate din detenţie”, a declarat Nicoleta Alexandrescu, consilier responsabil relaţii publice în cadrul Serviciului de Probaţiune.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite