Hunedoara: Proiect amplu privind interacţiunea dintre copiii adoptaţi şi actualii lor părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Proiect amplu privind interacţiunea dintre copiii adoptaţi şi actualii lor părinţi
Hunedoara: Proiect amplu privind interacţiunea dintre copiii adoptaţi şi actualii lor părinţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara se află în primele cinci locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul copiilor adoptabili.

Instituţia sus-amintită colaborează în prezent cu Centrul de Cercetare a Interacţiunii Copil-Părinte (CICOP) din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Parteneriatul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi presupune identificarea a 35 de familii hunedorene care au adoptat copii, aceştia din urmă având la ora actuală vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. ,,Prima parte a convenţiei s-a finalizat deja cu identificarea a cinci familii adoptatoare. În principiu, am reuşit să obţinem acordul acestora pentru a participa la cercetare”, a declarat directorul DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu.

Datele privind comunicarea, relaţiile şi interacţiunea dintre copii adoptaţi şi actualii părinţi ai acestora vor fi atent analizate, astfel încât pe viitor procesul adopţiei să fie îmbunătăţit, iar personalul care lucrează în domeniu să aibă performanţe cât mai ridicate. Proiectul de colaborare implică şi consiliile locale din judeţ, respectiv ONG-urile hunedorene.

Locul cinci pe ţară

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara se află în prezent în primele cinci locuri pe ţară în ceea ce priveşte numărul de copii adoptabili. În primele trei trimestre ale anului au fost atestate drept apte pentru adopţie 30 de familii. Simultan, pentru 28 de copii s-a deschis procedura adopţiei, 12 adopţii fiind în curs de finalizare, iar alte 18  fiind deja încheiate prin sentinţă judecătorească.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite