Profit minim pentru piețarii din Hunedoara: sărăcia le-a alungat clienții de la tarabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianții din piețele hunedorene se plâng că în ciuda prețurilor reduse pe care au fost nevoiți să le afișeze mărfurilor, rămân cu legumele nevândute. De vină pentru această situație este, susțin ei, sărăcia clienților, dar și concurența, pentru că în această vară recoltele au fost peste așteptări.

Piața agroalimentară din municipiul Deva a fost ocupată până la refuz de producători și comercianți. În ciuda prețurilor reduse la legumele de sezon, gestionarii se plâng că rămân cu marfa nevândută.

“Deși am recoltat peste așteptări, profitul pe care îl obținem este scăzut. Vindem de câteva zeci de lei pe zi, pentru că piața este suprasaturată”, susține Ioana Darie, care a adus vinete și gogoșari din Oltenia.

Concurența din Oltenia strică piața

Maria Stere, o altă producătoare, susține că a fost nevoită să reducă prețul roșiilor până la 1,5 lei pentru un kilogram, în condițiile în care la începutul verii aceeași marfă o vindea cu 7 – 8 lei.

“Nu avem ce face. Sunt comercianți veniți din Oltenia care pentru a scăpa de roșiile care le stau nevândute pe tarabe au acceptat să le vândă și cu un preț mai mic de 1 leu pe kilogram. Noi nu mai știm ce să facem. Nu ne permitem să vindem în pierdere, după cât am investit în producție”, susține femeia.

La rândul lor, clienții sunt, în general, mulțumiți de prețurile legumelor de sezon, dar susțin că puterea de cumpărare a scăzut și nu își mai permit să cumpere cantități mari de legume.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite