Procurorii au cerut condamnarea cu executare, pentru fapte de corupţie, a judecătorului Valentin Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetarea judecătorească a fostului preşedinte al Judecătoriei Petroşani a fost încheiată de către magistraţii Curţii de Apel Alba iulia. Joi, 26 august, instanţa va pronunţa sentinţa finală în dosarul în care magistratul Valentin Popescu a fost cercetat pentru infracţiuni de corupţie.

Valentin Popescu a fost trimis în judecată, în stare de arest, la data de 6 mai 2010. Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în sarcina lui s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, încheierea de tranzacţii financiare incompatibile cu funcţia deţinută.

Au cerut închisoare!

La acest ultim termen de judecată au fost formulate şi depuse concluzii. Reprezentantul Parchetului a solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă cu închisoarea cu executare, în timp ce apărătorii lui Valentin Popescu au susţinut achitarea lui. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit pentru data de joi, 26 august 2010, pronunţarea sentinţei în această cauză”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ala Iulia.
În prezent, magistratul hunedorean este suspendat din funcţie, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. El se află în arest.

AFLĂ AICI DE CE ESTE ACUZAT VALENTIN POPESCU!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite