Procurorii au finalizat rechizitoriul în dosarul Uricani. Patru șefi ai exploatării miniere acuzați de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șase ortaci și-au pierdut viața în explozia de la E.M Uricani
Șase ortaci și-au pierdut viața în explozia de la E.M Uricani

La mai bine de un de la explozia din subteranul minei Uricani soldată cu moartea a cinci electricieni mineri și a unui inginer, procurorii au finalizat rechzitoriul și l-au înmânat judecătorilor. Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan sunt acuzați de ucidere din culpă.

Patru dintre şefii Exploatării Miniere Uricani au fost trimişi în judecată, de procurori pentru ucidere din culpă şi nerespectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă. Potrivit procurorilor, Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, care aveau funcţii de răspundere în acel moment, nu au luat măsurile necesare pentru a evita acumularea de gaz metan în concentraţii explozive şi nu au prevenit aprinderea concentraţiei de metan. În urma exploziilor, activitatea de extracţie a cărbunelui de la Mina Uricani a fost oprită pentru aproximativ o lună. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Petroşani, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 10 aprilie.
Echipa de electricieni care şi-au pierdut viaţa în urma exploziei din subteranul Minei Uricani în 5 februarie 2011 efectua o revizie la un transformator de la Orizontul 300. După ce şeful de lucrare a anunţat că a finalizat lucrarea şi a „dat drumul curentului” s-a produs explozia, din cauza acumulărilor de gaz metan. Imediat a fost solicitat ajutorul echipelor de salvatori minieri, care odată ajunşi în subteran au constatat decesul celor cinci electricieni. În timp ce aceştia se aflau în rampa puţului de mină s-a produs a doua explozie, o replică a primei. Din fericire niciunul dintre salvatori nu a fost surprins de suflul exploziei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite