Problema protecţiei muncitorilor care lucrau pe Casa Domnului a fost rezolvată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă a verificat modul în care muncitorii lucrează la acoperişul bisericii din Parcul Opera. În urma sesizării făcute de reporterul Adevărul de Seară, reprezentanţii ITM au dispus montarea de balustrade suplimentare pe acoperişul bisericii.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara s-au autosesizat rapid în urma articolului apărut în Adevărul de Seară în care am prezentat modul incorect în care sunt montate balustradele de protecţie pentru muncitorii care lucrează la acoperişul bisericii din parcul Opera din Deva.

“Un inspector ITM s-a deplasat la faţa locului, astfel că balustradele schelelor au fost înălţate cu încă un metru şi jumătate pentru ca cei care lucrează pe acoperiş să fie protejaţi”, a declarat Sorin Istrate. Adevărul de Seară a atras atenţia asupra faptului că înălţimea la care lucrează echipele de muncitori depăşeşte 20 de metri, iar balustratele schelelor nu asigurau protecţia necesară.

Potrivit datelor furnizate de ITM Hunedoara, de la începutul anului şi până în prezent au avut loc trei accidente de muncă cauzate de căderea de la înălţime.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite