Principalele instituţii din Deva vor rămâne în întuneric, timp de o oră, în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Ora Pământului (Earth Hour) va fi marcată, astăzi, şi în reşedinţa de judeţ.  Între orele 20.30 şi 21.30, Primăria Deva, Consiliul Judeţean, Tribunalul, Parcul„Cetate”  şi calea de rulare a telecabinei de pe Dealul Cetăţii se vor cufunda în beznă.

Cele mai importante instituţii din oraş se vor alătura astfel celor câteva sute de monumente şi clădiri celebre din lume care vor stinge, la rândul lor, lumina, în mod simbolic. „Este aproape o obligaţie ca şi reşedinta judeţului Hunedoara să se alăture acestei campanii prin care transmitem un mesaj faţă de importanţa protejării mediului înconjurator. Municipalitatea va încerca în acest fel să-i determine pe deveni să conştientizeze una dintre cele mai mari ameninţări actuale: schimbările climatice”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean.

Ajutor de la jandarmi

Exceptând administraţia locală deveană, luminile se vor stinge şi în casele jandarmilor hunedoreni. Eforturilor globale împotriva încălzirii globale vor fi susţinute de  forţele de ordine prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice din locuinţele proprii, reducându-se astfel consumul de energie şi, implicit, poluarea.

Scurt istoric

Ora Pământului (Earth Hour) este considerată cea mai mare manifestare de mediu din istorie. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. Construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au rămas în întuneric. În 2009, aproape un miliard de oameni din 4.100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina. România a participat pentru prima dată la campania globală, în calitate oficială, anul trecut. Anul acesta, alte 28 de oraşe din ţară se vor alătura, împreună cu Bucureşti, marelui eveniment.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite