Hunedoara: Primele două cazuri suspecte de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Primele două cazuri suspecte de gripă nouă
Hunedoara: Primele două cazuri suspecte de gripă nouă

Un băiat de zece ani şi bunica sa de 55 de ani au fost internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Hunedoara.

Citeşte şi:

Triaj riguros printre elevii care strănută

Peste 80 de elevi de la diverse şcoli şi licee din Deva au plecat de la cursuri prezentând simptome de gripă

Celulă de criză pentru gripa porcină în şcolile hunedorene


Măştile antigripă s-au vândut ca pâinea caldă

Aceştia prezintă simptome specifice infestării cu virusul AH1N1 şi susţin că este posibil să fi contactat gripă nouă după ce au relaţionat cu un bărbat venit din Italia. ,,Cele două persoane sunt din satul hunedorean Peşteana, în apropiere de oraşul Haţeg. Acestea au fost internate ieri după-amiază, iar astăzi se simt un pic mai bine, starea lor fiind stabilă. Aşteptăm rezultatele testelor, probabil vor veni în cursul zilei de mâine”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Bărbatul care a venit în contact cu băiatul de zece ani şi bunica sa este unchiul copilului. Acesta nu prezintă însă simptome de gripă nouă şi nu s-a prezentat la spital spre efectuarea analizelor.

Cele două cazuri aflate în evidenţele Spitalului Municipal Hunedoara sunt primele înregistrate la nivelul judeţului de la declanşarea virusului A/H1N1 în ţară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite