BONIFICAŢII: Primele de Paști își schimbă beneficiarul și trec de la bugetari la privați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În marea majoritate a instituțiilor statului sau administrațiilor publice locale din județul Hunedoara, angajații nu vor beneficia de prime. Veștile bune vin însă din sectorul privat, unde angajatorii și-au anunțat disponibilitatea de a acorda salariaților suplimente financiare de Paște.

Angajații din Prefectură, Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Hunedoara sau administrațiile publice locale nu vor beneficia, în acest an, de prime de Paște. Astfel, majoritatea instituțiilor statului sau primăriile din județ nu au alocat, pentru Sărbătorile de Paște, niciun leu în buget, ca suplimente financiare pentru salariați. „Nici vorbă de prime în acest an. De fapt, nici anul trecut, angajații de la Finanțe nu au primit prime sau tichete valorice de sărbători”, a declarat Lucian Heiuș, director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Hunedoara.

Nici angajații Prefectura Hunedoara nu vor merge acasă, înainte de Paște, cu prime în bunzunar. „Nu există cuprinse în bugetul alocat Prefecturii Hunedoara, fonduri pentru primele de Paști. Deci, angajații nu vor primi, cu ocazia acestor sărbători, astfel de bonificații”, a precizat prefectul Attila Dezsi.

„Privații” sunt mai darnici

Dacă în ceea ce-i pe privește angajații de la stat, problema primelor de Paști pare să fi fost tranșată, o mare parte din administratorii firmelor private hunedorene spun că vor acorda salariaților aceste suplimente financiare. „Sunt șanse mari ca, în acest an, să acordăm angajaților prime de Paște. Situația economică s-a mai stabilizat, iar vânzările au început să crească. Nu știu încă care va fi valoarea acestor prime, dar vom vedea la momentul potrivit”, a declarat Sorin Rișcuța, administratorul unei firme de procesare a laptelui din județul Hunedoara.Și în sectorul construcțiilor, al industriei ușoare sau celei alimentare o serie de administratori hunedoreni au anunțat, deja, că își permit să acorde angajaților bonificații financiare de Paște.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite