Prima zăpadă căzută pe munţii din Vest este o gură de oxigen pentru afacerile din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zăpadă apărută pe Muntele Semenic este un motiv de bucurie atât pentru cei care iubesc sporturile de iarnă, cât şi pentru cabanieri sau operatori de servicii. Operatorii turistici din aceste zone îşi pun speranţele în prognoza meteo care anunţă ninsori şi în săptămânile următoare.

Speriaţi de blocajul recesiunii şi al ninsorilor, aceştia răsuflă uşuraţi abia în acest weekend. De câteva săptămâni, cabanierii au totul pregătit pentru venirea turiştilor. „Noi am amenajat deja cele două pârtii, cunoscute de turişti sub numele de «Crucea de Brazi», şi pentru că a căzut şi prima zăpadă şi sunt turişti pe munte, am decis să deschidem şi restaurantul”, a spus Daniel Cizmas, administratorul pensiunii „Alpin Trans”.



Hotelierii speră ca venirea zăpezii să aglomereze staţiunea. „Cu siguranţă că această zăpadă  aduce şi clienţi. Noi suntem pregăţiţi să le facem faţă. Cele nouă camere disponibile le-am avut rezervate în fiecare sfârşit de săptămână anul trecut şi am aceleaşi aşteptări şi anul acesta”,a  spus Paul Dumitrache, administrator la „Vila Andra”.



Ce faci în weekend la munte

Pe lângă masă şi casă, operatorii turistici le oferă turiştilor şi distracţie. Amatorii de schi au la dispoziţii pârtii cu skilifturi, dar şi una de toobing. Turiştii mai pot profita de o plimbare cu sania sau cu snowmobil-urile. Cei mai friguroşi se pot ascunde la căldura pensiunilor, la o partidă de biliard sau la o mică petrecere în faţa şemineului.



Speranţe pentru Parâng şi Straja

De ieri, a început să ningă abundent atât în Straja, cât şi în Parâng. La orele serii, stratul de zăpadă măsura aproximativ 10 centimetri, iar temperaturile sunt puţin sub zero grade Celsius, adică numai bine pentru ca stratul de nea să se depună pe pârtii.



„Încă nu se poate schia, dar dacă va continua să ningă, mâine se pot amenaja pârtiile. Sperăm să avem şi noi noroc şi să o ţină tot aşa”, a spus Ion Ghergheley, un cabanier din staţiunea Parâng.  În urmă cu o săptămână, proprietarii de pensiuni şi cabane din Straja şi din Parâng anticipau un sezon turistic extrem de slab din cauza lipsei zăpezii.

În staţiunea Straja şi-au făcut apariţia primii turişti de sezon.
Cei mai mici turişti de pe Semenic au luat cu asalt pârtiile
image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite