SARMIZEGETUSA Prima vizită a unui premier la cetățile regilor daci din Munţii Orăștiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc împreună cu ministrul culturii Kelemen Hunor au efectuat astăzi o vizită fulger la cetățile dacice din Munții Orăștiei. Emil Boc a venit pentru a vedea la fața locului distrugerile  făcute de firma angajată de Consiliul Județean Hunedoara pentru a realiza lucrări de construcție în zonă.

Prim-ministrul României Emil Boc și ministrul culturii Kelemen Hunor s-au aflat astăzi pentru o oră și jumătate la Sarmizegetusa Regia. Premierul a cerut ca justiția să își facă datoria și să-i pedepsească pe cei care au distrus patrimoniul național.

"Cei care au distrus situl dacic se află în aceeași situație cu evazioniștii fiscali. Cetățile dacice sunt o avuție națională, iar cei care sunt responsabili de distrugerea sitului trebuie să plătească", a declarat Emil Boc.

"Dacii făceau drumuri mai bune decât cele realizate de Consiliul Județean Hunedoara. S-au cheltuit două milioane de euro degeaba. Acest drum (n.r.: Costești - Sarmizegetusa) va fi preluat de Ministerul Turismului și va fi modernizat așa cum trebuie", a mai adăugat premierul Boc.

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite