Prefectul trage un semnal de alarmă în problema spațiilor verzi din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma sutelor de sesizări făcute de cetățeni, instituţia Prefectului Hunedoara a cerut conducerii administraţiei locale din Deva „rezolvarea cu prioritate” a problemei spaţiilor verzi din municipiu.

Prefectul județului Hunedoara, Attila Dezsi cere edililor municipiului Deva să ia măsuri urgente pentru rezolvarea problemei spațiilor verzi. În ultimele luni, la inițiativa viceprimarului Cosmin Costa aproape toate spațiile verzi din oraș au fost distruse. Demersul Prefecturii vine și ca urmare a numărului mare de cetăţeni ai Devei care au sesizat instituţia, nemulţumiţi de modul în care reprezentanţii primăriei administrează spaţiile verzi din municipiu.
„În baza prevederilor legale dar şi a responsabilităţii autorităţilor locale faţă de proprii cetăţeni am recomandat reprezentanţilor primăriei municipiului Deva rezolvarea cu prioritate a problemei spaţiilor verzi din municipiu, convins fiind că dacă există voinţă şi înţelegere la nivelul autorităţilor locale orice obstacol poate fi depăşit. Preocuparea pentru menţinerea şi extinderea spaţiilor verzi din comunităţile în care trăim trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi şi cu atât mai mult pentru autorităţile publice locale. Dezvoltarea acestor spaţii înseamnă un mediu mai curat şi care contribuie implicit la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei” a precizat prefectul judeţului Hunedoara Attila Dezsi.

Potrivit legii, administraţia publică locală aare obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2010, şi de minimum 26 mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2013, municipiul Deva având asigurată o suprafaţă de spaţiu verde mult sub prevederile legale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite