Poliţiştii hunedoreni luptă contra etnobotanicelor pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii hunedoreni luptă contra plantelor etnobotanice pe Facebook. Oamenii legii şi-au făcut cont pe cunoscuta reţea de socializare, unde promovează campania „Stop joc! Visul s-a terminat” printr-un clip video.

Întrucât mulţi dintre cei care cad victime consumului de etnobotanice sunt tineri, vizaţi sunt, în mod special, copiii, părinţii şi profesorii.

Lansată încă din luna martie, campania poliţiştilor continuă pe tot parcursul anului şcolar.

Dacă în mediul virtual poliţitii au ales să-şi facă cont pe Facebook, pe teren, merg în şcoli şi stau de vorbă cu elevii.

Ne dorim ca, prin întâlnirile interactive pe care le avem la clasele de elevi şi prin participările noastre la şedinţele cu părinţii, să creştem gradul de informare despre riscurile şi efectele pe termen lung pe care le au etnobotanicele şi să îi facem pe tineri să fie mai circumspecţi atunci când li se oferă posibilitatea de a consuma aşa ceva”, a declarat inspectorul de poliţie, sociolog Andrea Fieraru.

CLICK AICI PENTRU A ACCESA CONTUL DE FACEBOOK AL POLIŢIŞTILOR HUNEDORENI!

„Crezi că fumezi mentă sau busuioc?” – este doar una din replicile cu care poliţiştii încearcă să-i atragă pe elevi şi să stea de vorbă cu ei, tinerii fiind cei care-şi periclitează cel mai grav sănătatea, în special cea psihică.

În ceea ce-i priveşte pe profesori, până în prezent, 85 de dascăli au participat la sesiunile de formare organizate de oamenii legii.

Tot pentru susţinerea campaniei a fost creat şi un afiş ce va fi expus în şcoli şi licee.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite