O nouă razie la hoții de icoane. Polițiștii hunedoreni, ajutați de mascați ,efectuează 13 percheziții în cinci județe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acțiune de proporții, în care sunt angrenați circa 100 de polițiști și ofițerii DGIPI, are loc la această oră în județele Timiș, Sibiu, Brașov Bacăi și Alba.Polițiștii încearcă să dea de urma hoților de icoane 

Potrivit unui comunicat al IPJ Hunedoara, poliţiştii hunedoreni sub coordonarea ofiţerilor specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu sprijinul D.G.I.P.I., desfăşoară la această oră 13 percheziţii domiciliare în locaţii de pe raza judeţelor Sibiu, Brașov, Bacău, Timiș şi Alba, în scopul documentării activităţii infracţionale a unor suspecţi care, în perioada august – septembrie 2011 au sustras şi traficat 112 icoane pe lemn şi sticlă din 8 biserici de lemn situate pe raza judeţelor Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.
Percheziţiile vizează locuinţele unor suspecţi de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, dar şi pe cele ale unor colecţionari de artă. Acţiunea este o continuate a activităţilor investigative care au condus, în luna noiembrie 2011 la arestarea preventivă a doi suspecţi din comuna sibiană Brateiu, care sunt în prezent judecaţi de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a suspecţilor se ridică la 1.300.000 lei, din care s-a reuşit recuperarea a aproximativ 50 la sută. La acţiune participă peste 90 de poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale, al I.P.J. HUNEDOARA şi al inspectoratelor judeţene de poliţie pe raza cărora au loc percheziţiile, precum şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite