Poliţia comunitară îi învaţă pe deveni cum să îşi plimbe animalele de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii nu mai au voie în parcuri. Foto: D.G.
Câinii nu mai au voie în parcuri. Foto: D.G.

Agenţii Poliţiei Comunitare din municipiul Deva au început o campanie de informare care îi vizează pe deţinătorii de animale de companie. Devenii sunt informaţi despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească atunci când îşi scot patrupedele la plimbare pe domeniul public.

Locuitorii municipiului Deva riscă amenzi dacă nu respectă reglementările privind plimbatul câinilor pe domeniul public, potrivit unei hotărâri adoptate de către Consiliul Local şi pusă în aplicare de agenţii Poliţiei Comunitare.

Reguli pentru plimbarea animalelor
Iată câteva dintre condiţiile pe care proprietarii animalelor de companie trebuie să le îndeplinească: în timpul plimbării câinilor pe domeniul public, animalele vor fi purtate obligatoriu în lesă, indiferent de talie sau rasă.

Câinii de talie mijlocie şi mare vor purta botniţă. Insoţitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului, iar în timpul plimbării: măturică, pungă PVC şi mănuşi, în vederea colectării dejecţiilor produse de câine.

Plimbarea câinilor este interzisă în parcurile publice Cetate şi Opera şi în zonele verzi semnalizate cu indicatoarele prin care accesul animalelor este interzis.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite