Hunedoara: Planoarele dansează la Săuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Planoarele dansează la Săuleşti
Hunedoara: Planoarele dansează la Săuleşti

Împlinirea a 96 de ani de la primul zbor  cu planorul, realizat de Aurel Vlaicu, va fi marcată, mâine, la Săuleşti, printr-un show aviatic.

Cei prezenţi la eveniment vor avea parte de un miting aviatic deosebit. O formaţie de două planoare va prezenta un program de acrobaţie realizată pe muzică. ,,Credem cu tărie că aviaţia română şi, cu precădere, punctele sale de plecare ar trebui intens promovate, astfel încât noile generaţii să ştie că România a dat oameni de valoare ", a declarat Mihai Floriean, organizator şi preşedinte al Asociaţiei ,,Aripi Româneşti".

Lansare de carte

În cadrul aceleiaşi manifestări, va avea loc lansarea volumului ,,Vlaicu”, ce poartă semnătura istoricului de aviaţie Dan Antoniu. Lucrarea vizează crearea unei imagini cât mai exacte a ceea ce a însemnat viaţa şi activitatea lui Aurel Vlaicu, pionierul aviaţiei în România. Volumul este bazat pe documente de arhivă, texte, mărturii, fotografii şi artefacte specifice vremii. Lansarea va avea loc la Aeroclubul ,,Constantin Manolache", din Săuleşti.

Tombolă cu premii

Pe lângă mitingul aviatic şi lansarea de carte, cei prezenţi la eveniment vor avea parte şi de o tombolă cu premii ce constă în zboruri cu un avion ultrauşor. Pentru a putea urca la bord, publicul va trebui să răspundă la diverse întrebări legate de istoria aviaţiei. Primii trei câştigători vor avea parte de câte 15 minute petrecute la înăltime.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite