Biletul de adio lăsat de pilotul kamikaze este probă la dosarul prăbușirii avionului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matthias Grabowski.
Matthias Grabowski.

Omul de afaceri Matthias Grabowski îi trimisese o scrisoare prietenei sale, înainte de producerea tragediei. Ancheta morții pilotului german care s-a prăbușit cu avionul particular în Munții Șureanu este derulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

UPDATE: ora 16.00

Biletul de adio urma să-i fie transmis femeii printr-o cunoștință a celor doi concubini. “Este vorba de o scrisoare în limba germană, în care bărbatul își manifesta intențiile suicidale. Femeia în posesia căreia s-a aflat a fost audiată de polițiști”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

Scrisoarea este considerată de polițiști drept probă la dosarul prăbușirii avionului.

Ora 11.00

Procurorul Adina Velescu, reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a declarat în această dimineață că ipoteza unei sinucideri nu este exclusă în cazul prăbușirii avionului în Munții Șureanu, în urma căreia omul de afaceri german Mathias Grabowski a decedat.


FOTO: Aici s-a prăbușit avionul particular. D.G.

Cadavrul pilotului a fost recuperat cu greu. Foto: Daniel Guţă

“Ancheta începută de procurori urmărește să elucideze împrejurările în care s-a produs prăbușirea avionului. Varianta unei sinucideri este luată în calcul, deoarece înainte de producerea tragediei, pilotul a trimis o scrisoare prietenei sale în care își exprima regretul pentru intențiile sale în acest sens”, a precizat Adina Velescu.

O altă ipoteză cercetată de de anchetatori este cea a unei erori de pilotaj.

Imagini şocante de la accidentul aviatic petrecut în Munţii Şureanu: anchetatorii nu exclud varianta sinuciderii pilotului kamikaze

Avionul condus de german s-a abătut de la traseul Şibot – Deva, în încercarea pilotului de a evita o furtună puternică. Avionul a ajuns în Munţii Şureanu, în zona vârfurilor montane din împrejurimile localităţii hunedorene Baru Mare, şi este posibil să fi lovit un vârf de copac, înainte de a se prăbuşi, ori să fi rămas fără combustibil. Aparatul nu a explodat, dar resturile lui au fost împrăștiate în urma impactului cu solul pe o rază de câteva zeci de metri.  

Potrivit șefului Serviciului Județean de Medicină Legală, Dan Mărculescu, în urma autopsierii cadavrului, legiștii au constatat că decesul pilotului Mathias Gabrovski a survenit multiplelor fracturi și leziuni grave provocate în urma prăbușirii avionului. Pilotul era în viață în momentul impactlui cu solul, au precizat legistul devean. Cadavrul său a rămas deocamdată la morga din Deva, urmând a fi preluat de familie.

Intervenție dificilă
Aseară, pentru a ajunge la epava distrusă, în care se afla cadavrul lui Mathias Grabowski (47 de ani), echipele de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Salvamont au avut nevoie de aproximativ două ore. Calea de acces spre locul prăbușirii este un pârâu care curge repede printre stâncile abrupte, iar singurele vehicule care îl pot străbate sunt utilajele ţapinarilor.

Om de afaceri discret
Matthias Gabrovski, bărbatul care a pierit în urma prăbuşirii avionului de mici dimensiuni, închiriase aeronava, luni după-amiaza, de la un om de afaceri din Alba Iulia, pentru a efectua câteva zboruri de agrement. Nu era pentru prima dată când o pilota, hunedoreanul având la activ aproximativ 200 de ore de zbor.

Cadavrul pilotului a fost recuperat cu greu. Foto: Daniel Guţă

Matthias Grabowski se stabilise în urmă cu cinci ani în zona localității Geoagiu, în satul Cigmău, unde locuia împreună cu prietena lui. Recent, bărbatul cumpărase mai multe terenuri agricole în zonă și de asemenea, era implicat în afaceri imobiliare derulate în Orăștie și Deva. Sătenii susțin că bărbatul era un om blând și respectuos, însă o fire discretă.

Avionul de mici dimensiuni, un CT Flight Design, fusese preluat de german de la un pilot hunedorean, care la rândul lui îl închiriase de la un om de afacri din Alba Iulia.

Află aici mai multe despre accidentul aviatic!

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite