Hunedoara: Pietonii se aruncă în faţa maşinilor, cu nepăsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Pietonii se aruncă în faţa maşinilor, cu nepăsare
Hunedoara: Pietonii se aruncă în faţa maşinilor, cu nepăsare

Amenzile şi accidentele grave nu au reuşit să îi educe pe hunedoreni să traverseze pe trecerea de pietoni.

În 2009, peste 4.000 de pietoni au fost sancţionaţi de poliţişti, au informat astăzi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. 

În Deva, la cel mult 30 de metri de cea mai apropiată intersecţie din zona Ulpia, localnicii au transformat caldarâmul într-un culoar de trecere printre maşini, spre nemulţumirea şoferilor. „Trec ca oile, încărcaţi cu plase de cumpărături, fără să mai privească în stânga şi în dreapta, iar noi suntem obligaţi să oprim în mijlocul drumului, să nu îi lovim cu maşinile”, s-a plâns astăzi, Marian Tudor, un taximetrist din localitate. Întrebaţi de ce nu respectă regulile de circulaţie, cei mai mulţi dintre deveni au propria scuză.

„Nu sunt suficiente treceri de pietoni. Şi, în plus, eu nu sunt singura care traversează prin această zonă”, crede Ioana, o femeie în vârstă, mulţumită că a găsit scurtătura pentru a ajunge de cealaltă parte a drumului, fără a mai folosi marcajul pietonal. „Am privit în stânga şi în dreapta înainte de a traversa şi nu am văzut maşinile apropiindu-se. M-am grăbit”, s-a scuzat un adolescent, care adaugă că ar fi fost gata să plătească amenda pe care ar fi primit-o de la poliţişti.

Ignoranţa i-a băgat în spital

De la începutul anului, zeci de hunedoreni au decedat ori au ajuns în spital după ce s-au aruncat în faţa maşinilor ca să traverseze mai repede. Pe şoselele din judeţ, au fost 40 de accidente grave, în care au fost implicaţi pietonii care au traversat neregulamentar, soldate cu 10 morţi şi 30 de răniţi grav. În alte 26 de coliziuni, aceştia au scăpat cu răni uşoare. „Traversarea neregulamentară este a doua cauză a accidentelor grave, după viteză. O mare parte din accidentele provocate de pietoni au avut loc pe centura municipiului Deva”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite