Hunedoara: Pietoni amendaţi pentru nepăsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor rutiere cauzate de hunedorenii care „se aruncă” în faţa maşinilor a crescut alarmant.

Citeşte şi:

Hunedoara: „Poliţiştii culcaţi” i-au pândit pe şoferii vitezomani

În primele două zile de la începutul acestei săptămâni, cel puţin cinci accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni ce nu au respectat regulile de circulaţie s-au produs în judeţul Hunedoara. Victimele au fost luate pe capota maşinilor conduse de şoferi care nu au mai avut timp să oprească înainte de impact, iar răniţii au ajuns la spital.

Nepăsarea, soră cu riscul

În ciuda numărului tot mai mare de accidente, hunedorenii continuă să se arate la fel de nepăsători la pericolele la care se expun. Acest fapt a fost observat chiar la ultima acţiune organizată de Serviciul Poliţiei Rurtiere Hunedoara.

Numai ieri, peste 40 de deveni au fost amendaţi de agenţii de poliţie, după ce au fost prinşi că au trecut strada prin locuri nepermise. Prezenţa echipajelor serviciului rutier în zonele aglomerate nu i-a impresionat pe oameni.

„M-am grăbit şi am trecut strada pe riscul meu. M-am uitat în stânga şi în dreapta să văd dacă vine vreo maşină şi am văzut că e liber”, s-a scuzat Martin Ilariu, adolescent, unul dintre pietonii amendaţi. Nemulţumit de sancţiunea primită, un alt devean, pensionar, le-a reproşat poliţiştilor că la unele intersecţii din Deva, din cauza lipsei agenţilor de circulaţie, cei care traversează strada simt aceeaşi nesiguranţă ca atunci când trec prin locuri interzise.

„Pietonii care traversează neregulamentar sunt la originea a aproximativ 20 la sută din accidentele grave petrecute în judeţ”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


Copiii şi vârstnicii sunt iresponsabili
De la începutul anului, peste 50 de accidente de circulaţie grave produse pe şoselele din judeţ au fost cauzate de pietoni. În trei din patru cazuri, victimele au decedat. Copiii şi oamenii în vârstă s-au dovedit cei mai indolenţi pietoni, iar frecvenţa cea mai mare a accidentelor s-a înregistrat pe drumurile naţionale, în mediul rural.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite