Hunedoara: Război într-un cartier din Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Război într-un cartier din Petroşani
Hunedoara: Război într-un cartier din Petroşani

Locuitorii cartierului Colonie din Petroşani abia s-au abţinut să nu declanşeze un război de stradă, după ce au aflat că lângă casele lor se va construi un depozit ecologic de deşeuri.

Peste cincizeci de persoane din Cartierul Colonie din Petroşani protestează împotriva construcţiei unei gropi de gunoi ecologice în cartierul lor. Supărarea oamenilor a atins apogeul după ce au constatat că firma care urmează să realizeze obiectivul s-a apucat de lucrări. Oamenii au aflat că în zona lor va fi un deponeu de la muncitori, însă nimeni din cadrul Primăriei Petroşani nu le-a confirmat oficial acest lucru.

Firma care efectuează lucrările nu şi-a montat panoul pe care sunt trecute datele tehnice şi obiectivul care va fi realizat în acel loc, deşi legea în construcţii obligă la acest lucru. Astfel, temerile localnicilor s-au amplificat, iar mulţimea furioasă a mers să ceară socoteală muncitorilor de pe şantier fiind la un pas să-i linşeze. La faţa locului au ajuns numeroşi poliţişti, jandarmi precum şi lucrători de la Poliţia Comunitară Petroşani care au încercat să calmeze spiritele.

image

Lucrările au fost sistate pentru moment, deoarece cei care le executau nu au putut prezenta toate documentele justificative. Mai mulţi angajaţi şi reprezentaţi ai firmei constructoare au fost chemaţi la sediul Poliţiei Petroşani, pentru a fi efectuate verificări. Locuitorii cartierului Colonie susţin însă că nu sunt mulţumiţi doar cu faptul că au fost oprite lucrările la viitoarea groapă de gunoi ecologică şi vor ca în cartierul lor să nu se realizeze un asemenea obiectiv care le-ar aduce numai necazuri. „Ne vom îmbolnăvi aici. Nu sunt normali la cap cei care ne conduc. Cum pot da autorizaţie pentru o groapă de gunoi, fie ea şi ecologică, în centrul oraşului. Toate gropile se fac la ieşirea din oraş, pe un teren special. Ei aduc un focar de infecţie aici între oameni”, au spus extrem de revoltaţi localnicii.

Primăria Petroşani tace!

image

Garda de Mediu a judeţului Hunedoara nu a autorizat construcţia unei gropi de gunoi ecologice la Petroşani, iar şeful instituţiei, comisarul Cristian Moldovan, a declarat luni că „o groapă de gunoi, fie ea şi ecologică, trebuie să parcurgă o procedură extrem de complicată şi să obţină mai multe autorizări. Nu se poate face aşa de către o firmă”. Oficialul precizează că una dintre aprobările de bază la dosar este şi un „referendum” în rândul localnicilor prin care să-şi exprime opţiunea dacă sunt sau nu de acord cu un asemenea obiectiv. În schimb reprezentanţii Primăriei Petroşani, care ar putea liniştii comunitatea din Colonie explicând ce lucrare se execută în zonă şi dacă şi-au dat acceptul, tac sporind şi mai mult misterul dar şi nemulţumirea localnicilor. Atât duminică dar şi luni, primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi consilierul personal în relaţia cu presa n-au răspuns încercărilor noastre de a afla poziţia municipalităţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite