Hunedoara: Groapa de gunoi din Petrila încă folosită, deşi oficial e închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu Hunedoara va face, luni, controale în Valea Jiului, după ce a primit mai multe fotografii cu maşini care depozitează gunoi la groapa de la Petrila.

 Consiliile locale Petroşani şi Petrila au fost amendate în aprilie cu câte 50.000 de lei, pentru că foloseau groapa de gunoi, care a ars mocnit timp de două săptămâni, deşi ar fi trebuit închisă în 31 decembrie 2008. Secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe, susţine că încă din aprilie consiliul local a trimis deşeurile la Vulcan.  

Primăria Petrila acuză un boicot

Şi primarul din Petrila, Ilie Păducel, susţine că nu a mai trimis gunoi spre rampa închisă. „Pozele sunt tendenţioase, sunt făcute prin oraş, înainte de a pleca maşinile spre Vulcan. Sunt boicotat de PSD. Ar fi bine dacă Ministerul Mediului ne-ar sprijini pentru închiderea deponeului, pentru care avem nevoie de 3.500.000 de lei”, a declarat Păducel.

Comisarul Cristian Moldovan, pe de altă parte, spune că, dacă tot consiliile locale se vor dovedi vinovate, va deschide procedura penală împotriva acestora, deoarece o nouă amendă nu poate fi aplicată într-un interval mai mic de 6 luni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite