Hunedoara: Bombă de mediu la Petrila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Bombă de mediu la Petrila
Hunedoara: Bombă de mediu la Petrila

Depozitul de deşeuri menajere de la Petrila, care deserveşte localitatea şi municipiul Petroşani, este folosit ilegal.

Oficial, autorităţile susţin că duc gunoiul la groapa din Vulcan, care mai are autorizaţie de funcţionare. În realitate, gunoiul este dus tot la groapa din Petrila, deşi aceasta a fost închisă din dispoziţia Uniunii Europene. Trasferul gunoiului se face pe terenul Exploatării Miniere (EM) Petrila, unde comisarii de mediu nu pot intra fără un plan de control. Astfel, autospecialele de colectare a gunoiului care se îndreaptă spre groapa închisă nu pot fi prinse în flagrant.

Toţi neagă ilegalitatea

Conducerea minei din Petrila a recunoscut că maşinile care transportă gunoi trec prin perimetrul unităţii, însă susţine că nu este vorba de participare la o ilegalitate.

Directorul EM Petrila, Paulian Furtună, spune că, încă din 2008, există o înţelegere între conducerea Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani şi primării pentru folosirea drumului din incinta unităţii miniere de către maşinile de gunoi, care trebuie să ajungă la groapa declarată ilegală. Directorul EM Petrila, Paulian Furtună, respinge însă acuzaţiile cum că unitatea pe care o conduce ar fi părtaşă la încălcarea legii europene.

Groapa de la Petrila este în proces de închidere Nu se depozitează gunoi acolo
Claudiu Cornea, viceprimar Petroşani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite