Petrecerile din localurile de fiţe îi fac pe adolescenţi să uite de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înr-o singură noapte, după chefurile din club, mulţi hunedorenii se întorc acasă mai săraci cu cel puţin 100 de lei.


Nevoia de relaxare a tinerilor pare să merite sacrificiul finaciar, într-un municipiu afectat din plin de recesiune, aşa cum este Hunedoara. Pentru sute de adolescenţi, seara de vineri este timpul ideal pentru  a se refugia în barurile şi în cluburile din oraş, iar distracţia se prelungeşte, uneori, până la orele dimineţii. În cele câteva localuri „de fiţe” din oraş, aseară cu greu mai puteau fi găsite fotolii neocupate. „Consumaţia  o plătim din banii pe care ni-i dau părinţii. Dar de obicei, plătesc băieţii pentru noi”, a spus Mirela Molnar, o elevă obişnită cu cocktailurile din Raffaelo. 
Adolescenţii nu se uită la bani
Alexandru Gavra, în vârstă de 22 de ani, angajat la o benzinărie din Deva, spune că a reuşit să cheltuie într-o seară de vineri chiar şi 280 de lei. „De obicei, fără 100 – 150 de lei nu merg în club, iar în afara banilor de taxi la întoarcerea acasă, de care am grijă să ţin, nu îmi mai rămâne nimic după distracţia de-o noapte. Banii se duc pe cocktailuri, Alexandrion, gin, energizante şi pe cei doi- trei hamburgeri pe care îi iau înainte de a ajunge la discotecă”, a povestit tânărul. 
Cei mai mulţi dintre adolescenţii cu chef de distracţie spun că grijile celei de-a doua zi după petrecere sunt spulberate de ritmurile ameţitoare ale muzicii de club. „Abia dimineaţa, când ne dezmeticim, ne pare uneori rău de banii cheltuiţi. Dar nu pentru mult timp, pentru că sâmbătă seara o luăm din nou de la capăt”, este de părere Alexandru, un alt adolescent petrecăreţ.    


Preţurile „de fiţe” nu îi sperie pe clienţi
În serile de week-end, preţul de intrare în cluburile din Hunedoara şi Deva este de aproximativ 15 lei, adică de zece ori mai ridicat decât costul unei vizite la grădina zoologică din Hunedoara. Pentru a atrage clienţi, patronii localurilor „de fiţe” au lăsat intrarea gratuită pentru fete. Cele mai ieftine băuturi în cluburile hunedorene, sticlele de bere la 0,33 litri, pot fi cumpărate de clienţi pentru 5 lei, echivalentul unui bilet la Castelul Corvinilor. Tinerii nu sunt însă descurajaţi de adaosul comercial aplicat. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite