FOTO Peste 20 de pasageri ai unui autocar au fost răniţi, într-un accident petrecut pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar în care se aflau peste 50 de călători a fost implicat într-un accident grav de circulaţie, la intrarea în localitatea Simeria, pe Drumul Naţional 7 Sibiu - Deva. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, peste 20 de pasageri au fost răniţi în urma evenimentului rutier.

UPDATE, ORA 14.30

Cei 31 de pasageri moldoveni care au scăpat nevătămați în urma accidentului din apropierea orașului Simeria și-au petrecut noaptea la o școală din localitate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a oferit acestora saltele, pentru ca să se poată odihni.

Autocarul răsturnat și bunurile rămase în interior au fost păzite de un echipaj de jandarmi. Firma trasportatoare din Chișinau urmează să pună la dispoziția cetățenilor moldoveni un alt autocar, care-i va duce la destinație.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!

image
image
image

UPDATE ORA 09.00

Trei dintre pasagerii implicați în accidentul de azi-noapte se află în stare gravă, iar ceilalți au suferit leziuni ușoare. Polițiștii au întocmit dosar penal.

,,Șoferul în vârstă de 49 de ani,  din municipiul Chișinău, nu a păstrat distanța regulamentară în mers și a lovit autovehiculul din față sa, în timp ce acesta din urmă  efectua manevra de frânare. Autobuzul înmatriculat în Republica Moldova a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în decor, pe partea dreaptă a sensului său de deplasare’’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.

CLICK PE POZE PENTRU ALTĂ FOTOGALERIE!

image

ORA 03.00

Peste 20 de persoane care călătoreau cu un autocar pe ruta Chişinău - Italia au fost transportate la spital, după ce au fost victimele unui accident petrecut azi-noapte pe DN 7, în zona intersecţiei cu DN 66 Simeria - Petroşani.

Potrivit poliţiştilor, şoferul autocarului a pierdut controlul direcţiei, în încercarea de a evita autoturismul care circula în faţa lui. Autocarul s-a răsturnat în şanţul de pe marginea carosabilului.

Fiind vorba despre un accident cu foarte multe victime, s-a activat planul roșu de intervenție. ,,Exceptând primul echipaj SMURD ajuns la fața locului, cel din Simeria, au intervenit, de asemenea, trei echipaje de paramedici din Deva și Hunedoara, precum și șase echipaje de Ambulanță. În plus, în zonă s-au mai deplasat  autospeciala de descarcerare, cea de intervenție la dezastre și cortul de prim-ajutor, precum și mai multe echipaje de poliție’’, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pasagerii răniți au fost diagnosticați cu multiple fracturi și contuzii, fiind conștienți și stabili. Victimele au fost transportate la spitalele din Deva şi Hunedoara.

Ceilalalţi pasageri ai autocarului vor înnopta într-o sală de sport din Simeria.

În mijlocul de transport în comun se aflau 53 de cetățeni moldoveni.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite