Peste 100 de oameni, aşteptaţi la audierile magistraţilor într-un dosar de înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane au contestat la Tribunalul Hunedoara, decizia judecătorilor prin care au fost condamnaţi la închisoare şi puşi la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 150.000 de lei, faţă de aproape 100 de români pe care i-au înşelat cu promisiunea unr locuri de muncă în Marea Britanie.

Zeci de oameni sunt aşteptaţi să se prezinte astăzi în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, într-un dosar de înşelăciune, în care au reclamat fiecare pagube de 400 – 500 de euro.
Cristinel Tabarcea, Iulian Manole, Constantin Onofrei, Mihai Postolache şi Sorin Bulgaru, toţi din judeţul Iaşi, au fost acuzaţi de înşelăciune şi fals, după ce, în urmă cu aproximativ doi ani au înfiinţat o firmã denumitã „Poseidon”, în numele cãreia, prin intermediul unor anunturi în presã, ofereau locuri de muncã bine plãtite în Anglia.

I-au lăsat "cu ochii în soare"
Au reuşit să convingă aproape 100 de români dornici să munceasă în străinătate, cărora în schimbul serviciilor le-au perceput comisioane de aproximativ 1.700 de lei. Oamenii s-au trezit că autocarele firmei Poseidon, cu care trebuiau sã plece din autogara municipiului Deva spre Anglia, de fapt, nu existau, iar ţeparii şi-au pierdut, între timp, urma.

Magistraţii Judecătoriei Deva i-au condamnat în luna iulie a acestui an pe cei cinci membrii ai firmei “fantomă”, la câte patru – şase ani de închisoare, şi la plata despăgubirilor, însă aceştia au făcut apel la sentinţa judecătorească. În prezent, ei se află în libertate, iar păgubiţii mai au de aşteptat până să îşi poată recupera banii. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite