Peste 100 de elevi de la Liceul Traian din Deva au protestat faţă de desfiinţarea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul elevilor a fost organizat astăzi, la orele 11, şi a fost cauzat de hotărârea luată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara de a comasa unitatea de învăţământ cu Liceul Pedagogic 'Sabin Drăgoi' Deva.

Astăzi, la orele prânzului, cea mai mare parte a elevilor Liceului “Traian” s-a aflat în grevă, în cele 20 de minute ale pauzei mari. “Nu vrem să ne mutăm”, au scandat câteva zeci de adolescenţi pe holurile şi în faţa liceului unde îşi desfăşoară cursurile.

“Protestul a fost unul al elevilor, iar noi nu avem nicio legătură cu organizarea lui. Copiii sunt nemulţumiţi că vor trebui să se mute de la 1 septembrie la alt liceu din Deva, că s-au înscris la o şcoală şi vor termina la alta şi că vor fi nevoiţi să parcurgă o distanţă mai mare până la noul liceu”, a declarat Gabriel Tripa, directorul Liceului Teoretic “Traian” din Deva.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Hunedoara a anunţat, săptămâna trecută, că, de la 1 septembrie, vor fi comasate mai multe şcoli şi licee din judeţ, printre care şi cele două unităţi de învăţământ. O parte dintre clădirile unde nu vor mai avea loc cursuri vor rămâne în stare de conservare.
Liceul Traian a fost înfiinţat în anul 1991, în urma restructurării vechiului Grup şcolar de Construcţii din Deva.  Instituţia a avut, în această perioadă a iernii, probleme serioase cu încălzirea claselor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite