Peroane prea scurte şi prea înguste: hunedoreni care de la gară au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mizeria din gările hunedorene nu reprezintă o noutate pentru niciuna dintre persoanele care trec prin Deva, Hunedoara, Brad sau Valea Jiului. Tabloul devine însă şi mai dezolant dacă ne gândim la peroanele prea scurte şi înguste, cu risc crescut de accidentare.

Maria Barabaş este unul dintre hunedorenii cărora peroanele i-au cauzat neajunsuri şi probleme grave. „Acum câţiva ani am vrut să cobor din tren şi am ajuns direct  în genunchi. Am căzut şi mi-am luxat glezna. Am avut noroc că nu mi-am rupt piciorul”, a declarat femeia de 65 de ani, din comuna Pui.

Nu se compară cu ce e în afară
 Iuliana Rusu (foto), 37 de ani, se numără şi ea printre nemulţumiţii gărilor. Locuieşte de câteva luni în Italia şi spune că  peroanele de acolo nici nu pot fi cumpărate cu cele de la noi. „În Peninsulă, fiecare linie are propriul peron, nu ca la noi, un peron la trei linii. În plus, peronul se află la doar câţiva centimetri distanţă de scara trenului, nu la o jumătate de metru ca în România. De mizerie nici nu mai vorbesc”, a adăugat  femeia din localitatea Simeria.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite