Perchezițiile polițiștilor în casele hoților de icoane s-au soldat cu două arestări. Alte 28 de icoane au fost recuperate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acțiunea de ieri a polițiștilor hunedoreni, desfășurată în cinci județe din țară, a avut drept rezultat arestarea a doi hoți de icoane.Traian Căldărar, de 63 de ani şi fiul său de 46 de ani, Danciu Căldărar din judeţul Sibiu vor fi prezentanți, astăzi, judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Aproximativ 100 de polițiști, însoțiți de ofițeri ai trupelor de intervenție rapidă, au efectuat mai multe percheziții în județele Sibiu, Alba, Bacău. Timiș și Brașov. În urma acestei operațiuni au fost descoperite 28 de icoane furate din biserici și au fost identificați doi dintre autorii furturilor. Traian Căldărar, de 63 de ani şi fiul său de 46 de ani, Danciu Căldărar – ambii din comuna Brateiu, judeţul Sibiu. La sfârşitul lui noiembrie 2011, 66 dintre icoanele furate au fost înapoiate preoţilor din bisericile sparte. Pagubele create de hoţi se ridică la 1.300.000 de lei, iar până în prezent, s-a recuperat aproximativ jumătate din prejudiciu. PÎn același dosar al hoților de icoane, alte 112 icoane pictate pe lemn şi sticlă, susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional, au fost recuperate de polițiști. Obiectele au fostfurate în perioada august – septembrie 2011 din opt biserici ortodoxe de lemn din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Citeşte şi:
Reţea de hoţi „rurali" la Bacău: au furat din două case "marfă" de 20.000 de euro

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite