Percheziţiile în cazul căutătorilor de comori s-au încheiat cu nouă dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă persoane au fost puse sub acuzare într-un dosar de braconaj arheologic
Nouă persoane au fost puse sub acuzare într-un dosar de braconaj arheologic

Cele şaptesprezece percheziţii efectuate pe teritoriul judeţului Hunedoara s-au finalizat cu patru propuneri de arest preventiv. Poliţiştii au descoperit adevărate depozite de monezi şi artefacte

Monede medievale, obiecte de podoabă, vase de ceramică, statuete şi zeci de ustensile necesare săpăturilor arheologice au fost descoperite de poliţiştii în urma unei acţiuni de mare amploare desfăşurată în judeţele Constanţa, Hunedoara şi în muncipiul Bucureşti.

Nouă persoane, printre care şi patru hunedoreni, sunt anchetate de procurori, care au cerut arestarea preventivă a inculpaţilor.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din probele administrate până la acest moment a rezultat implicarea acestora, sub diverse participaţii, în activităţi de trafic intern şi internaţional cu bunuri arheologice, monede antice şi medievale, precum şi în detecţii şi săpături neautorizate în siturile arheologice de pe raza judeţelor Hunedoara şi Constanţa.


În urma percheziţiilor domiciliare au fost confiscate aproximativ 13.000 de monede şi peste 1.500 de ppiese arheologice sustrase din munţii Orăştiei şi din alte zone ale ţării.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite